Szeptember - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

Nyitókonferenciát tartottunk a Székesfehérvári Campuson

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán január 12-én tartottuk az EFOP 3.5.1 nyitókonferenciáját. A konferencián a hazai felsőoktatás több jeles képviselője is felszólalt.

 

Az eseményt Lánczi András (képen), az egyetem rektora nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta a duális képzések egyre kiemelkedőbb szerepét a hazai felsőoktatásban.

Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes-államtitkára a képzési forma fejlesztési irányaival kapcsolatos gondolatait osztotta meg a résztvevőkkel. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere a város vezetésének támogatását fejezte ki, hozzátéve, hogy öröm látni, hogy a duális képzések révén a fiatalok egyre inkább felismerik a helyi perspektívákat, lehetőségeket.

A Campus aktuális képzési portfóliójáról, illetve a további fejlődési célokról András Krisztina, rektori megbízott adott tájékoztatást.     A duális partnerek képviseletében Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese szólalt fel, aki a vállalat eddigi tapasztalatairól és a jövőhöz fűzött reményeiről beszélt. Kováts Gergely, a projekt szakmai vezetője ismertette az EFOP 3.5.1 fő célkitűzéseit, az ennek érdekében szükséges lépéseket, illetve az eddig elért eredményeket. Az egyéni felszólalásokat követően fogadásra invitáltuk a jelenlévőket, akiknek ez által kötetlen környezetben is volt lehetősége szót ejteni a témáról.

 

Kováts Gergely (szakmai vezető) bemutatja a projektet

Kováts Gergely (szakmia vezető) bemutatja a projektet

 

A konferencia második szakaszában zajlott a kerekasztal-beszélgetés, amely során a duális képzések előnyeit, problémáit és feladatait a lehető legtöbb oldalról járták körbe a meghívott vendégek. A dinamikus hangulatú véleménycsere résztvevői:

- Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke;

- Derényi András, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos munkatársa;

- Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem EFOP 3.5.1. szakmai vezetője;

- Pálvölgyi Krisztián, a Budapesti Corvinus Egyetem EFOP 3.5.1. alprojektvezetője;

- Pogátsnik Monika, az Óbudai Egyetem Duális Koordinációs Irodájának igazgatója;

- Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke;

- Somogyi Martin, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának duális hallgatója.

A kerekasztal-beszélgetést követően a közönségnek is volt alkalma arra, hogy feltegye kérdéseit, megossza gondolatait a projekttel és a duális képzési formával kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a nyitókonferencia minden jelenlévőnek lehetőséget adott arra, hogy a témával kapcsolatos ismereteit bővítse, felmerülő kérdéseire választ kapjon.

Letölthető előadások

András Krisztina, Székesfehérvári Campus rektori megbízottja

Horváth Tamás, Arconic-Köfém Kft., vezérigazgató-helyettes

Kováts Gergely, EFOP-3.5.1. szakmai vezető

Sajtóhírek

Székesfehérvár Városportál

Önkormányzati Kommunikációs Központ

Galéria

Utolsó frissítés: 2019.06.03.