Szeptember - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

Corvinus Alba Cser-Palkovics Andrással

Az év első Corvinus Alba rendezvényének vendége Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt. A város vezetőjét a helyi felsőoktatásról kérdezhették a résztvevők.


A „Kérdezd a polgármestert!” jeligére szép számmal jelentek meg Székesfehérvár és környékének lakói a Székesfehérvári Campuson január 9-én, hogy elsőkézből értesülhessenek a legfrissebb tudnivalókról és újításokról a városi egyetemi élettel kapcsolatban.

Az eseményen szó esett a Corvinus Székesfehérvári Campusának hamarosan esedékes felújító munkálatairól: a közeljövőben a Campus zöldövezete kellemes hangulatú közösségi tér szerepét töltheti majd be, illetve megkezdik a szomszédos épület átépítését is.

Cser-Palkovics András felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy kollégáival örömmel várják a fiatalok javaslatait azt illetően, hogy milyen programokat, nekik szóló fejlesztéseket szeretnének látni a városban.

A polgármester kifejtette, hogy a megfelelő közösségi tereknek, kulturális programoknak és a minőségi szintű oktatásnak komoly szerepe van abban, hogy a város vonzáskörzetéhez tartozó fiatalok Fehérváron tanuljanak tovább. Örömét fejezte ki továbbá a duális képzés lehetőségét illetően, kitérve arra, hogy ez a képzési forma kölcsönösen nagyszerű lehetőség a hallgatóknak, az egyetemnek és a vállalatoknak is.

Elmondása szerint a duális képzés több szempontból is egyedülálló lehetőség a hallgatók számára, hiszen amellett, hogy pénzt keresnek, elkerülhetik a pályakezdők leggyakoribb problémáját: a valós munkatapasztalat hiányából fakadó kudarcokat.

 

Székesfehérvár polgármestere végig készséggel állt az érdeklődők rendelkezésre, így mindenki választ kaphatott az őt érintő vagy számára érdekes témákat érintő kérdésekre.

Sajtó

SZEKESFEHERVAR.HU

Utolsó frissítés: 2018.11.30.